2010 m. rugsėjo 28 d., antradienis

Kur ir kaip laikyti vestuvinę suknelę?


Nusipirkote vestuvinę suknelę. Salone ją supakavo į didelį maišą arba į kokią nors gražią dėžę. Ir ką su ja daryti toliau? Kur ją laikyti, kaip prižiūrėti iki vestuvių? Į šiuos klausimus, žinoma, turėtų atsakyti kiekvieno salono konsultantai, bet ne visi yra geranoriški ir mieli, kai reikia patarti ar padėti.

Kur dėti suknelę parsivežus ją namo?

Visų pirma drabužį išimkite iš dėžės ar maišo ir pakabinkite ant pakabos. Jeigu iki vestuvių liko keli mėnesiai ar savaitės, tai:
  1. Pirmiausia, galite paprašyti, kad suknelę palaikytų salone iki jūsų šventės. Likus savaitei iki vestuvių ją pasiimtumėte gražią, sutvarkytą ir blizgančią.
  2. Įsitikinkite, kad suknelė salone bus saugoma ir nenuomojama kitoms nuotakoms, kurios ją gali išpurvinti nepataisomai.
  3. Nelaikykite vestuvinės suknelės plastikiniame maiše. Plastikas „nekvėpuoja“ ir išskiria kenksmingas medžiagas, kurios gali pakenkti audiniui. Geriausia naudoti tekstilinio audinio maišus ar netgi antklodes, kurios puikiai praleidžia orą.
  4. Namuose suknelę galima palikti tekstilinio audinio maiše ant pakabos, kad suknelės apačia nevalytų grindų.
  5. Idealus suknelės laikymo variantas – kai suknelės niekas neliečia ir ji laisvai kabo spintoje.
  6. Bet jeigu vis dėlto suknelė susiglamžė, tai galima pataisyti gariniu lygintuvu arba tiesiog apipurkšti ją vandeniu ir palikti kabėti.
  7. Jeigu turite namie gyvūnėlių, panašių į katytes, kurios labai mėgsta žaisti su lengvais audiniais, būkite atsargios svarstydamos, kur iki vestuvių laikysite suknelę ir nuometą.
  8. Jeigu jūs jau gyvenate su būsimu vyru, suknelę galite palikti pas mamą ar būsimą anytą.

Po vestuvių suknelę būtinai išvalykite


Jeigu suknelę planuojate parduoti ar pasilikti sau, po vestuvių ją būtinai nuneškite į cheminę valyklą. Pasitaiko, kad tas pats salonas, iš kurio pirkote suknelę, apsiima ją sutvarkyti, tačiau visa tai turite suderinti iš anksto. Jeigu jūsų suknelė išsiuvinėta karoliukais, nėriniais, prieš veždamos į valyklą, būtinai informuokite darbuotojus, nes ne kiekviena valykla apsiima tokias sukneles valyti.
Išvalytą suknelę galite drąsiai įpakuoti į medžiaginį drabužių maišą, sulenkti per pusę ir kabinti į spintą. Jeigu nuspręsite suknelę laikyti dėžėje, prisiminkite, kad lakas ir įvairios kitos medžiagos, kuriomis padengta dėžė, gali pažeisti suknelės audinį, tad dėžę turėsite keisti kas 2–3 metus.
Suknelę laikykite vėsioje patalpoje ir naudinga ją kartais pakabinti lauke, kad išsivėdintų.
Jeigu jums vėliau prireiktų suknelės, pavyzdžiui, fotosesijai, ją galima pakabinti vonioje ir paleisti karštą vandenį – nuo karštų garų ji išsilygins. Toks pats poveikis bus ir apipurškus ją šiltu vandeniu ir palikus kabėti.
Būkite laimingos!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą